fredag 27 februari 2009

En dag på abborrsjön !

Stora balanspirkar med färgkrok var idag helt överlägset på norsabborren.



Träffade helt rätt och hittade Abborrsjön med stort A !!















torsdag 26 februari 2009

Nu biter laxen..



Sportlovsprojekt 1

En kvart senare med Mercury power...



Och sedan raka vägen ut på sjön.. Skumpigt värre och inte ett nafs, snart in till hamnen igen..








Onsdagen började bättre med en kokefisk.. Kolla märket efter gäddtänderna, den gäddan måste varit size XXXL. Laxen vägde lite över 4 kg ! Skulle vara intressant veta gäddans vikt ?







Säsongens största lax smällde på i skymningen. Hoppade och for runt så in i helvete ...




Har tagit några dagar sportlov eftersom det är ganska lugnt på jobbet.. Det verkar som det trots allt finns en del lax i sjön och det har blivit både steke och kokefisk sista dagarna !!! Imorrn ser det ut att bli blåsigt men idag mojnade det och sjön blev nästan helt blank medans vinden vände från syd till nord. Funderar på abborrpimpel imorgon.

lördag 21 februari 2009

fredag 20 februari 2009

Kung Bore har tagit över min båt !


Känner mig helt helt maktlös nu eftersom båten ligger infryst i 10 cm kärnis..

söndag 8 februari 2009

Söndagskväll...


Jag har känt mig lite off och febrig under den här helgen så det har mest blivit hemmamys . Men jag har ialla fall lyckats tillverka ett gäng nya färgkrokar av olika pigment som jag för en tid sedan köpt på Olas sportfiske. Skall bli spännande att se om abborrarna gillar dom....







tisdag 3 februari 2009

Lakrapport !

Det var en intressant upplevelse att tillbringa en lördagskväll på Sommens is. Tyvärr verkade lakarna inte speciellt förtjust i våra räkor utan det var strömmings filé som gällde som kvällsmeny. Två killar från västergötland lyckades att lura upp varsin fin lake där den största vägde 4,5 kg. Annars verkade det trögt för dom flesta. Kanske laksäsongen också går mot sitt slut. Tyvärr visade en fisk tv många döda lakar på botten. Det verkar inte som dom klarar catch&release eller så har det gått vilt till under leken.

Under söndagen gjorde jag ett försök på vättern och det var otroligt segt men en fantastiskt vacker dag och goda mackor gjorde det till en härlig upplevelse trots att jag bara lyckades fånga och returnera en röding på ett halvt kilo under hela dagen.